ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

SHARE SHARE PRINT SEND
Fit_mel09925-3square

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ

Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας από όπου και αποφοίτησα αποκτώντας παράλληλα  Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ. 25512).

Το 2008 ξεκίνησα τη μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου απέκτησα τον τίτλο της Κλινικής Εξειδίκευσης στην Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση.

Από το 2010 έως το 2016 εκπαιδεύτηκα στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας πλάι στους Δημήτρη και Ελένη Καραγιάννη, οι οποίοι υπήρξαν εκπαιδευτές, θεραπευτές και επόπτες μου στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Το 2017 έως το 2019 φοίτησα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος "Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων" από όπου και απέκτησα τίτλο Master με βαθμό Άριστα. Επιθυμία μου ήταν να διευρύνω τις γνώσεις μου προς κάθε μέλος της οικογένειας, φροντίζοντάς το ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται.

Έχω εργασθεί σε διαφορετικές δομές Ψυχικής Υγείας, σας παραθέτω τις σημαντικότερες

  • (2006) Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας
  • (2007) Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου
  • (2010) Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. όπου εργάστηκα με ομάδες ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές.
  • (2011-2012) Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, τμήμα Αναπτυξιολογικής  Παιδιατρικής και  ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας, παρακολουθώντας  παιδιά και τις οικογένειες τους.
  • (2012- 2013) Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός, τμήμα Διασυνδετικής Ψυχιατρικής και Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία.
  • (2012- 2013) προσέφερα τις υπηρεσίες μου στη Μ.Κ.Ο «Παιδί και Οικογένεια» αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών, κυρίως  ατόμων με οικονομικές δυσκολίες.
  • (2013-2014) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Β Αθήνας, στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με θέση Ψυχολόγου Εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας την υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Την περίοδο αυτή πραγματοποίησα βιωματικά σεμινάρια απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και γονείς για θέματα που δυσκολεύουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα.
  • (2014 - σήμερα) Συνεργασία με ιατρούς ενηλίκων και παιδιάτρους διαφόρων ειδικοτήτων αναλαμβάνοντας την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση προσώπων με χρόνιες ασθένειες και των οικογενειών τους.
  • (2014 - 2019) Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Παιδοψυχικής  Υγιεινής ΙΚΑ στο Τμήμα Εφήβων, αναλαμβάνοντας θεραπευτικά εφήβους και τις οικογένειες τους.

Από τον Νοέμβριο του 2014 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο. Το 2021 μετέφερα την επαγγελματική μου έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έχω επίσης παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας μου, εκπαιδεύομαι συνεχώς και παρακολουθώ ανελλιπώς τις επιστημονικές εξελίξεις. 

Αφουγκραζόμενη το πλήθος των αναγκών της Ελληνικής, και όχι μόνο, οικογένειας, έχω μαθητεύσει πλάι σε σπουδαίους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι δάσκαλοι μου και οι συνεργάτες μου, αλλά οι απλοί και ταυτόχρονα πολυσύνθετοι άνθρωποι που μου κάνουν την τιμή να συζητούν μαζί μου, μαθαίνοντας εκείνοι από εμένα κι εγώ από εκείνους.

Εργάζομαι με παιδιά, εφήβους, ενήλικες είτε ατομικά είτε οικογενειακά, ανακαλύπτοντας μαζί τους το πολύπλοκο μωσαϊκό των ανθρώπινων σχέσεων και γινόμενοι συνοδοιπόροι στον δρόμο από την επιβίωση προς τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής…