ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

SHARE SHARE PRINT SEND
Thumb_invitation

Το Public και η media2day σε προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρομίνας Σαλούστρου, «Όσα οι γονείς ρωτούν», τη Δευτέρα 29/4 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ρομίνα Σαλούστρου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια / Συγγραφέας του βιβλίου
Λένα Μαυρουκλή, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Θανάσης Πάτσιος, Δ/ντής Σύνταξης Μama365.gr
Αλεξάνδρα Κεντρωτή, Συντάκτρια Mama365.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Όταν γίνεσαι γονιός, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις δύναμη που δεν ήξερες ότι είναι εκεί, αλλά αντιμετωπίζεις και αγωνίες που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Και, δυστυχώς, για τις αγωνίες δεν υπάρχει πάντα ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης… Περισσότεροι από 2.000 γονείς ένιωσαν τέτοιες αγωνίες. Δεν πρόκειται για φανταστικούς ανθρώπους από άλλη… ήπειρο ή μια άλλη εποχή: Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, από την Ελλάδα, την περίοδο 2018-2023. Πρόκειται για νέους γονείς, όπως και άλλους με μεγαλύτερα παιδιά, που ένιωσαν έντονη ανασφάλεια και έκαναν αυτό που πρέπει: ζήτησαν τη συμβουλή ειδικού και του Mama365.gr.

Με αυτό το βιβλίο, η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ρομίνα Σαλούστρου και το Mama365.gr προσπαθούν πρώτα να στηρίξουν και να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους γονείς και ταυτόχρονα να απαντήσουν με ευαισθησία και ευθύνη στα ερωτήματα που τους απασχόλησαν. Τα ερωτήματα στάλθηκαν, δημοσιεύθηκαν και απαντήθηκαν από την ειδική στήλη του site, έτσι ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι αναγνώστες. Από αυτές τις ερωτήσεις - απαντήσεις, οι 222 πιο χαρακτηριστικές έχουν περιληφθεί σε αυτό το βιβλίο. Και λέμε «χαρακτηριστικές» γιατί μπορεί όλα τα ερωτήματα να αφορούν συγκεκριμένα παιδιά, όμως ουσιαστικά πρόκειται για θέματα, ζητήματα και καταστάσεις που βιώνουν ή θα βιώσουν αργά ή γρήγορα όλοι οι γονείς και αφορούν θέματα όπως ο ύπνος, η διαπαιδαγώγηση, η εφηβεία, η σεξουαλικότητα, ο ψυχισμός.

Όλες οι απαντήσεις εξηγούν, αναλύουν, προτείνουν, γίνονται αφορμή για προβληματισμό. Και από αυτές τις μικρές και φαινομενικά απλές ερωτήσεις, ξεκινά μια διαδικασία γνώσης από την οποία γεννιέται η αλλαγή. Από μια διαφορετική σκέψη οδηγούμαστε στη «φρέσκια» ματιά όσον αφορά τη σχέση μας με τα παιδιά μας και τα ζητήματα που την αφορούν!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.